Horen zien en zwijgen beelden

Toont alle 4 resultaten

Horen zien en zwijgen Boeddha beelden kopen

Ben je een fan van het Boeddhisme en ben je op zoek naar een leuke opvulling voor dat ene lege plaatsje op de kast? Dan moet je misschien eens overwegen om ‘horen zien en zwijgen beelden’ aan te kopen. Tegenwoordig worden deze vaker gekocht, omdat je ze ook in allerlei uitvoeringen kan krijgen. Je kan ze apart kopen of met drie op een sokkel geplaatst. Maar als je zo’n leuk accessoire in huis haalt, wil je hier natuurlijk toch graag wat meer over weten? Want van waar komen deze leuke en lieve Boeddha beelden eigenlijk?

Oorspronkelijk aapjes

Als je op zoek gaat naar horen zien en zwijgen beelden, dan krijg je deze vaak te zien in verschillende soorten. Vooral de versie met de aapjes verschijnt wel vaker. En dat komt, omdat de oorspronkelijke beelden ook aapjes waren. Apen staan namelijk positief in de Japanse en de Chinese cultuur en dat is wat de beeldjes ook moeten uitdrukken. Apen hebben in deze culturen namelijk de betekenis vrijgevigheid, zachtaardigheid en vriendelijkheid. Over apen kan dus geen kwaad woord worden gezegd en daarom ontstonden er beeldjes van apen die het spreekwoord ‘horen, zien en zwijgen’ uitbeelden. Dit Chinese gezegde verwijst ook naar het kwade. Je mag niet kijken haar het kwade en dat is zien. Je mag niet luisteren naar het kwade en dat is horen. Als laatste is er dan dat je geen kwaad mag spreken en dat is zwijgen.

Verzamelaars van beelden

Vooral voor verzamelaars is het op zoek gaan naar horen zien en zwijgen beelden een leuke bezigheid. Niet alleen zijn ze in verschillende soorten te verkrijgen, maar ook nog eens in verschillende materialen. Zo heb je de wat duurdere, maar sobere versies die gemaakt zijn uit steen of klei, maar evengoed kan je gaan voor de minder dure versies. Vaak zijn deze gemaakt van kunstmatige steen en zijn deze wat meer sierlijk dan de echte stenen versie. Ook heb je ze in de kinderversie en deze worden dan uitgebeeld met kindermonniken. Naar wat voor soort of materiaal je ook op zoek bent, je vindt altijd wel een horen zien en zwijgen beeld naar jou wens!

Binnen of buiten

Het leuke aan horen zien en zwijgen beelden is dat je ze zowel binnen als buiten kan plaatsen. Wil je de tuin opvrolijken met deze schattige beelden, dan worden ze best aangekocht in een materiaal dat weerbestendig is, zodat je er het hele jaar door van kan genieten. Het best ga je dan voor de Boeddha beelden voor buiten die gemaakt zijn uit beton en andere winterharde materialen en dus winterhard zijn. Op die manier kan men het hele jaar door pronken met deze leuke horen zien en zwijgen beelden!

Indien je op werkdagen voor 13.00 besteld, dan wordt je bestelling nog dezelfde dag verwerkt.