Ganesha beelden

Toont alle 3 resultaten

Ganesha Beelden

Ganesha beelden, de kans is zeer groot dat je hier nog nooit van hebt gehoord en dat is ook niet zo vreemd. Ganesha is een God binnen het Hindoeïsme. Hij staat vooral bekend als de Hindoe olifant god. Het is een goed waartoe binnen het Hindoeïsme vaak naar gebeden wordt en dit om de reden dat hij beleefd, liefdevol en vriendelijk is.

Wanneer bidden tot Ganesha?

Zoals we al eerder zeiden, bidden de Hindoes vaak tot deze olifantengod. Vaak doen ze dat wanneer ze aan een nieuwe uitdaging in hun leven beginnen. Denk maar aan het aannemen van een nieuwe job, bij een verhuis of wanneer ze aan een nieuwe relatie beginnen. Deze olifantengod staat ervoor bekend dat hij hindernissen en mogelijke moeilijkheden zou kunnen wegnemen. Hij beschermt je tijdens deze uitdaging en zorgt ervoor dat je de obstakels waar je niet omheen kan, toch kan overwinnen.

Waarom heeft Ganesha een olifantenhoofd?

Het feit dat deze God geen gewoon hoofd heeft, maar een olifantenhoofd, daar schuilt een verhaal achter. Ganesha moest van zijn moeder de poort bewaken, omdat zijn vader weg was van huis. Hier hoorde bij dat hij geen enkele vreemdeling mocht binnen laten. Op het moment dat zijn vader Shiva terug aan de poort kwam, herkende de vader zijn zoon niet en de zoon alsook zijn vader niet. Dit had als gevolg dat Ganesha zijn vader niet binnen liet, omdat hij hem als een vreemdeling aanzag. De vader was zo woedend, dat hij zijn zoon onthoofdde. De moeder van Ganesha was hier woedend om en beval haar man op zoek te gaan naar een nieuw hoofd voor hun zoon. De vader kwam thuis met een olifantenhoofd en zo werd de ‘olifantengoed’ geboren.

Ganesha beelden

Omdat deze God binnen het Hindoeïsme zo belangrijk is, zijn er natuurlijk ook tal van beelden van gemaakt. De olifantengod is in de beelden in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo is hij te zien met een bijl, een kroon, een touw, snoep, met een slagtand, met een geheven hand, of met een lotusbloem. Al deze beelden met specifieke accessoires hebben elk hun eigen betekenis. Je kan dus zelf kiezen welke betekenis jou het meest aanspreekt en zo jouw favoriete Ganesha beeld aankopen.

Toch meer fan van een gewoon Boeddhabeeld? Deze kan je aankopen op boeddhabeeld.com. Waarom daar aankopen? Daar zijn verschillende redenen voor:

  • Snel aan huis geleverd!
  • Een goede klantenservice!
  • Expert in Boeddhabeelden voor zowel binnen als buiten!
  • De beelden zijn op en topkwaliteit!
  • Je hebt 30 dagen retourtermijn!
  • Bestel je boven de 25 euro, dan is de verzending volledig gratis!

Na het lezen van deze redenen, heb jij nog meer nodig om jouw favoriete Boeddhabeeld aan te kopen op boeddhabeeld.com?